21. század kiadó - KULT könyvek világa - Egy csésze könyv ☕

2021. április 30., péntek

21. század kiadó - KULT könyvek világa



Rendhagyó módon, most nem könyvajánlós bejegyzést hoztam az oldalra, viszont maradva a könyvek területén egy olyan kiadóról szeretnék írni, akiket bár nem régóta ismerek - mindössze néhány éve találkoztam először a kiadóval attól függetlenül, hogy már nyolc évre tekint vissza a munkájuk -, de azóta is töretlen az irántuk érzett rajongásom. Évről évre egyre színvonalasabb és érdekesebb könyveket jelentetnek meg, bámulatosan szép borítókkal és még elképesztőbb történetekkel megörvendeztetve az olvasókat. Az utóbbi években jó pár külföldi könyvet megismertettek velünk, olvasókkal, mint Paula Hawkins, Tasmina Perry, Mary Higgins Clark, vagy Jordan B. Peterson, hogy csak néhány ismertebb nevet említsek. A 21. század kiadó által sok-sok neves író könyvét ismerhetjük meg és úgy gondolom, hogy ez az elkövetkezendő évek során csak tovább fog bővülni, aminek mi, olvasók csak örülhetünk.

Emlékszem, az első rendelésem egy krimi és thriller jellegű könyv volt az oldalról, mégpedig Sarah Pinborogh 13 perc című könyve, amelyet anno még keményborítós változatban tudtam beszerezni - úgy tudom, jelenleg már csak puhatáblásban kapható -, és ezután sorra rendeltem a további krimi és thriller témájú könyveket az oldalról, amelyekért azóta is hálás vagyok, hogy a kiadó által megismerhettem őket. Úgy gondolom, hogy tényleg egy nagyon minőségi kiadóról van szó, legyen szó akár a könyvek minőségéről, a könyvek nyújtotta élményről vagy a rendelések kiszállításáról, mindig meg vagyok velük elégedve és ez a bejegyzésem is ezen indíttatásból született, mivel a mai napon egy újabb KULT könyvvel bővült a kis könyvespolcom 21. század kiadós részlege, mégpedig Bridget Collins A Könyvkötő című könyvével.

A 21. század kiadón belül a KULT könyvek azok, amelyek engem leginkább megragadtak az évek során, bár lehet amiatt alakult ki ez az elfogultság, mert egytől egyig gyönyörű borítókkal jelentetik meg, és a szép borítók mindig is a gyengéim voltak, bármennyire is tudom, hogy a tartalom számít elsősorban és nem a külcsín. Ebben a bejegyzésben most néhány ilyen KULT könyvet mutatnék meg nektek, amelyeket talán eddig nem ismertetek, vagy nem olvastatok.

 

 Stacey Halls - Familiárisok


Fleetwood Shuttleworth, a 17. század elején játszódó történet főhőse alig 17 éves, és negyedszer várandós. Ő Gawthorpe Hall úrnője, de eddig még nem sikerült gyermeket világra hoznia, pedig a férje, Richard már nagyon vágyik örökösre. Amikor Fleetwoodnak a kezébe kerül egy levél, amelyet a harmadik halvaszülését levezető orvos írt a férjének, lesújtó hírrel szembesül: egy újabb terhességet már nem fog túlélni. Találkozik egy fiatal bábával, Alice Grayjel, aki megígéri, segít, és bebizonyítja, hogy az orvos tévedett. Alice-t boszorkánysággal vádolják, és Fleetwood mindent kockára tesz, hogy megmentse. De vajon Alice valóban az, aminek látszik? Csak ők tudják az igazságot. Csak ők menthetik meg egymást.

Korábban már írtam erről a könyvről bővebben bejegyzést, melyet ITT tudsz elolvasni!

 

Gabriel Talent - Drága kis szívem



Teknőc Alveston kemény lány. Tizennégy éves, és az erdőket járja az észak-kaliforniai tengerparton. Kedvenc helyei, menedékei a patakok, a dagálytavak, a sziklaszigetek, de személyes világa kicsi és veszélyekkel teli: Teknőc zaklatott lelkű, karizmatikus apja bűvöletében és rabságában nőtt fel. Emberi kapcsolatai az iskolára korlátozódnak, de ott sem enged közel magához senkit; néha beteg nagyapjával römizik, esténként pedig apjával együtt készül – a világvégére. Azután megismerkedik Jacobbal, és először tárul fel előtte egy tágasabb világ: ráébred, hogy otthoni élete se nem biztonságos, se nem fenntartható. Szökést tervez, felhasználva mindazokat a túlélési technikákat, amelyekre apja tanította. Egyedi stílus, vad természeti környezet: felkavaró és megrendítő olvasmány egy kiemelkedően tehetséges új író tollából, mely megjelenése után azonnal felkerült a The New York Times bestsellerlistájára, fontos irodalmi elismeréseket kapott, és két tucat országban vásárolták meg a jogait.
 

Sarah Perry - Melmoth



Helen Franklin húsz évvel ezelőtt szörnyű bűnt követett el, amit azóta sem tud magának megbocsájtani: lelkében a felejtés és az emlékezés erői küzdenek. Furcsa kézirat kerül a kezébe. Az emberi történelem legsötétebb fejezeteiről szóló dokumentumokat tartalmazza, melyek egy fekete ruhás, könnyező szemmel és vérző lábakkal megjelenő árnyalak legendájáról szólnak. Ő Melmoth, a Tanú, egy különös szellem, aki a Földet járja szüntelen a bűn és bűnhődés megtestesítőjeként. Akinek Melmoth megjelenik, választania kell: vagy együtt él bűnével, vagy megsemmisül, és az időtlen magány és sötétség kárhozatába vezet útja… Helen úgy érzi, Melmoth őt is gyerekkora óta figyeli… a múltjával való szembesülés pedig fontos választások elé állítja. Kitűnően megírt, lebilincselő történet a kegyelemről, a megváltásról, a szeretetről és a konfliktusok kezeléséről.

Imogen Hermes Gowar - A hableány és Mrs. Hancock



1785 szeptemberében egy este türelmetlen kopogtatás hallatszik Jonah Hancock, a kereskedő ajtaján. Egyik hajóskapitánya toporog a küszöbön, miután eladta Jonah hajóját egy hableányért. A hír végigsöpör a dokkokon, kávéházakon, szalonokon és bordélyokon, minden áldott lélek Mr. Hancock csodálatos teremtményét akarja látni. A hableány érkezése kizökkenti a kereskedőt a hétköznapok világából, és a legelőkelőbb körökbe kínál számára belépőt. Így ismerkedik meg egy pazar estélyen Angelica Neallel, a neves kurtizánnal, s egyben a legvonzóbb asszonnyal, akit valaha látott… A találkozásuk mindkettőjük életét veszedelmes, új vizekre sodorja. Vajon képesek lesznek-e megküzdeni a sellőknek tulajdonított, pusztító erők hatalmával? Imogen Hermes Gowar régészetet, antropológiát, művészettörténetet és kreatív írást tanult. London délkeleti negyedében él, azon a környéken, ahol A hableány és Mrs. Hancock története is játszódik. Ez az első regénye.

Korábban már írtam erről a könyvről bővebben bejegyzést, melyet ITT tudsz elolvasni!


Sarah Perry - Az essexi kígyó



1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter papjával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.


Bridget Collins - A Könyvkötő



Emmett Farmer a földeken dolgozik, amikor levél érkezik, hívják, hogy álljon munkába inasként. Egy Könyvkötőnek fog dolgozni – ugyan félelmetes, babonákkal övezett hivatás, amellyel szemben előítéleteket táplálnak az emberek, azonban se Emmett, se a szülei nincsenek abban a helyzetben, hogy visszautasítsák az ajánlatot. Meg fogja tanulni, hogyan kell elkészíteni azokat a gyönyörű köteteket, és mindegyikben foglyul fog ejteni valami egyedülállót: egy-egy emléket. Ha valamit feledni akar az ember, a Könyvkötő segíthet. Ha valamit ki akar törölni, abban is segíthet. A múltad biztonságosan megmarad egy könyvben, és neked soha többé nem jut eszedbe a titkod – akármilyen szörnyű volt is. A könyvkötőmester műhelye alatti kamrában sorakozik rengeteg könyv – és rengeteg emlék –, amelyek rögzítettek, és amelyeket ott tárolnak. Egy nap Emmett döbbenten fedezi fel, hogy az egyik köteten az ő neve áll.

 

Nincsenek megjegyzések:

Flickr Images